Jídelna Zdravá školní jídelna
Zdravá školní jídelna
Personál školní jídelny chápe význam zdravé stravy. Dbá na to, aby strava dětí byla pestrá. Učí děti milovat zeleninu a ovoce, jíst bílé jogurty, pít vodu.
Zapojil se do programu Státního zdravotního ústavu Zdravá školní jídelna a získal certifikát, který spočívá v naplňování deseti základních kritérií. Program je garantován Misterstvem zdravotnictví ČR.
Zapojil se do programu Státního zdravotního ústavu Zdravá školní jídelna a získal certifikát, který spočívá v naplňování deseti základních kritérií. Program je garantován Misterstvem zdravotnictví ČR.
Naše zdravá školní jídelna vaří z kvalitních, převážně čerstvých surovin. Do jídelníčku zařazuje i méně tradiční suroviny, omezila používání dochucovadel. Nabízený jídelníček plní Nutriční doporučení ministerstva zdravotnictví.
10 kritérií zdravé školní jídelny:
- Z pyramidy na talíř – jednoduché zásady správné výživy v praxi
- Pestrý jídelní lístek s každodenní nabídkou neslazených nápojů (sestavený dle Nutričního doporučení Ministerstva zdravotnictví ČR ke spotřebnímu koši)
- Správné a bezchybné vedení spotřebního koše
- Čerstvé a sezónní potraviny jsou základem pokrmů
- Střídmé solení s ohledem na dětského strávníka
- Omezení používání dochucovadel a instantních dehydratovaných směsí
- Podpora národních tradic a regionálních zvyklostí, seznamování s mezinárodní kuchyní
- Pravidelné vzdělávání personálu školní jídelny
- Zvyšování výživové gramotnosti a podpora správných stravovacích návyků dětí
- Prezentace školní jídelny a podpora komunikace s pedagogy, dětmi a rodiči
AKTUÁLNĚ
21.03. | Ukázka truhlářských prací 6. B |
22.03. | Fyzikální olympiáda, ZŠ Pražská |
22.03. | Plavání 3. A, 4. A |
22.03. | Plavání 3. B, 4. B |
22.03. | Plavání 5. A, 5. B |
22.03. | Veletrh práce Hollabrunn 8. ročník |
23.03. | Akce "Děti do bruslí" 1.A, 1. B |
23.03. | Den otevřených dveří |
24.03. | Jeden svět - 9. ročník |
24.03. | Projektový den 3. B (cvičná kuchyň) |
26.03. | Odjezd na LVVZ Itálie - žáci 8. a 9. ročníku |